Kategorie receptů
- Autor: Vanap
- Doba přípravy (min.): 10
- Porce: 2.00
Pomazánka z uzených šprotů s cibulkou, máslem a tatarkou
Ingredience
Potravina | Množství (g/ml) |
---|---|
Tatarská omáčka s feferony (Boneco) | 35 |
Šproty uzené | 85 |
Flora light | 30 |
Cibule | 100 |
Dochucovadla:
Pepř černý
Energetická hodnota celkem: 1882 kJ
Bílkoviny (g): 19,
Tuky (g): 36,
Sacharidy (g): 12,
SAFA (g): 10,
Cukry (g): 7,
Vláknina (g): 1,
Sůl (g): 2
Energetická hodnota na 1 porci: 941 kJ
Bílkoviny (g): 9.5, Tuky (g): 18, Sacharidy (g): 6, SAFA (g): 5, Cukry (g): 3.5, Vláknina (g): 0.5, Sůl (g): 1
Postup přípravy
Neporcované šproty zbavíme hlav a ocasů. Vložíme do vhodné nádoby a přidáme máslo, se kterým rybičky utřeme. Směs opepříme černým pepřem a dochutíme tatarskou omáčkou s feferony. Středně velkou červenou cibuli pokrájíme na drobné kousky a přidáme do pomazánky. Vše dobře promísíme a necháme odležet.
Mohlo by vás zajímat:
Komentáře je možné psát až po přihlášení.